Bekijk de webversie

3 April 2021                                                     Nieuwsbrief 4

 
Ledendag 2021


Vandaag is het de eerste zaterdag van april. Dit is elk jaar de vaste datum voor onze ledendag in De Kinderkliniek in Almere. Helaas was dat vorig jaar niet mogelijk. En ook nu kunnen we nog niets organiseren. Hopelijk kan dat na de zomer wel.

De ledendag bestaat altijd uit een vast programma: ’s ochtend de algemene ledenvergadering, daarna een lunch om elkaar te ontmoeten en om te oefenen met de adrenaline-injectiepen, en in de middag een inhoudelijk gedeelte. Hier krijgen we informatie over de medische ontwikkelingen vanuit de expertisecentra en daarnaast is er een actueel thema met een spreker.
In de afgelopen jaren hebben we het gehad over voeding, over hoe nieuwe medicijnen worden ontwikkeld, over de ontwikkeling van een huisartsenfolder etc. 

Vorig jaar hadden we als thema Actief blijven met mastocytose. Marjolein Mouwen, ergotherapeut en gespecialiseerd in de begeleiding van mensen met een chronisch ziekte, zou hier wat over komen vertellen. Omdat dat niet doorging, hadden we haar gevraagd of zij voor ons wat wilde schrijven. En omdat dit nog steeds actueel is, volgt hier nog een keer haar samenvatting. Op onze website, onder de kop Nieuwsbrieven - Corona Updates vind je de volledige teksten van Marjolein.

Hoe zat ook het alweer?

* Het verdelen van je energie:
* Luister naar signalen van je lichaam.
* Probeer te blijven bewegen.
* Neem pauzes als het nog goed met je gaat.
* Probeer op alle dagen van de week evenveel te doen.
* Verdeel je activiteiten over alle weken van het jaar.
* Weet van jezelf hoe je jouw accu weer oplaadt.
* Maak een planning met activiteiten en pauzes.
* Pas je planning aan als je lichaam dat nodig heeft.
 
Wie is Marjolein Kruf - Mouwe?   

Marjolein is ergotherapeut en coach, ze begeleidt mensen o.a. bij het vinden van een balans in hun energie. Als (ervarings-)deskundige weet zij ook hoe het vooral niet moet.

www.sterkopweg.nl 
Vaccinaties

Omdat er veel onduidelijkheid is over wie wanneer opgeroepen wordt voor het vaccin tegen COVID-19 heeft het expertisecentrum in Groningen (UMCG) een uitleg hierover verstuurd naar haar patiënten. Let wel dit geldt voor alle ziekenhuizen in Nederland! Klik op de link hieronder om naar het document te gaan.

Uitleg covid vaccinatie strategie UMCG.pdf

Ook heeft Dr. J.N.G. Oude-Elberink,  specialist uit het UMCG een brief opgesteld die mastocytose patiënten mee kunnen nemen naar de vaccinatie locatie en aan de arts/verpleegkundige kunnen overhandigen. Klik op de link hieronder.

Vaccinatie covid19 mastocytose.pdf


 
Contributie
Wij verzoeken jullie om de contrbutie van €25 over te maken op rekening NL39RABO0130273457  t.n.v. de Mastocytosevereniging Nederland, graag bij omschrijving de voor- en achternaam en contributie 2021 vermelden.
Wie al betaald heeft, kan dit verzoek uiteraard als niet verzonden beschouwen.


 
Ga naar de website
Contact
website: www.mastocytose.nl
e-mail: info@mastocytose.nl

Wilt u de nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kunt u zich hier afmelden


                   Nieuwsbrief 4  -  2021   Mastocytose Vereniging Nederland
Deze e-mail is verstuurd aan {{email}}. • Als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen, kunt u zich hier afmelden. • U kunt ook uw gegevens inzien en wijzigen. • Voor een goede ontvangst voegt u yvonmasto@gmail.com toe aan uw adresboek.
Laposta e-mailmarketing