COVID-19 Vaccinatie

Update 6 december 2021

Door de overheid worden boostervaccinaties voor corona aangeboden. Corona vaccinatie is voor mensen met mastocytose even veilig gebleken als de algemene bevolking. De meeste mastocytosepatiënten komen daardoor niet in aanmerking voor vervroegde boostervaccinatie. Mastocytosepatiënten die onder behandeling zijn van een hematoloog hebben veelal een oproep gehad.
In het algemeen geldt dat mensen met mastocytose hun uitnodiging van de GGD kunnen afwachten en zich ook daar veilig  kunnen laten vaccineren. Dit geldt voor zowel Pfizer als Moderna, maar i.v.m. wisselende voorraden weet je van tevoren niet welke je krijgt. Alleen mensen die eerder ernstige allergische reacties hebben gehad na vaccinatie wordt geadviseerd met hun arts te overleggen.

Je kunt ook de brief, over de voorzorgsmaatregelen die vorig jaar is opgesteld door het expertisecentrum in Groningen meenemen naar de vaccinatie locatie en aan de arts/verpleegkundige overhandigen.  Klik op de link hieronder
Brief om mee te nemen naar de vaccinatie locatie.pdf

Hoe gevaarlijk is het coronavaccin?

Update 27 maart 20121

Omdat er veel onduidelijkheid is over wie wanneer opgeroepen wordt voor het vaccin tegen COVID-19 staat hieronder een uitleg.

Dit geldt voor alle ziekenhuizen in Nederland! Klik op de link hieronder om naar het document te gaan.

Uitleg covid vaccinatie strategie UMCG

Dr. J.N.G. Oude-Elberink,  specialist uit het UMCG heeft een brief opgesteld die mastocytose patiënten mee kunnen nemen naar de vaccinatie locatie en aan de arts/verpleegkundige kunnen overhandigen.  Klik op de link hieronder.

Vaccinatie covid19 mastocytose

Hopelijk heeft bovenstaande informatie duidelijkheid gegeven.

Mochten er desondanks nog vragen zijn neem dan contact op met je behandelend arts.